února 28, 2014

DIY : Map fo the world only from watercolor drops

Ten kdo sleduje mou sbookovou činnost, jistě si všiml, že mě velmi zaujaly kapky barvy. Proto mě napadlo udělat si mapu světa pomocí této techniky. Tentokrát pouze na formát A4, ale rozhodně by se mi to líbilo na nějakém velkém obraze na stěně, možná i víc tématicky uděláno a barvy ještě víc rozděleny podle toho, jak to v určité lokalitě opravdu vypadá. 

Budeme potřebovat bílý papír A4, vytisknutou černobílou mapu, noviny, abychom neumazali stůl, vodové barvy, štětec, hadr a kelímek s vodou (na obrázku chybí), nůžtičky a washi pásku (nebo cokoli, čím drobně přichytíte mapu k podkladu, aby se nehýbala).
Vytisknutou mapu opatrně vystřihujeme nůžtičkami na nehty (ve velmi úzkých místech jsem nechávala trochu navíc, aby se to úplně nerozpadlo). Vystřihnutou mapu přiděláme na papír za okraje, ale i v místech, kde se odchlipuje (zvolila jsem washi pásku, protože jde sundat, ale možná by šla použít i taková ta hmota, co vypadá jak žvýkačka). Zatížíme na chvíli mapu něčím těžkým, aby se nezvedala.

Rozmyslíme si, které barvy použijeme, a pak už jen stříkáme, kropíme, kapeme. Občas mapu vysušíme hadrem, aby se celá nepromočila. Barvu necháme zaschnout.. Obrázek lze použít na zeď, na obrazovou stěnu nebo jakkoli. Chtěla bych si to dát do rámečku a pověsti na stěnu, ale zatím nemám rám, který by na to pasoval.



12 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. skvelé to je,inšpirovala si ma a určite si niečo podobné vyrobím aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to super, něco takového bych udělala třeba na bílou zeď, to by byla bomba! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Je to moc krásné a rozhodně dobrý nápad!

    OdpovědětVymazat
  5. Asi som sa zamilovala. Fakt vážne. Úplne super to je. Aj keď, ja by som na to asi nemala nervy, ale chcela by som to :D (mám asi bližšie k mapám, ako väčšina mojich spolužiakov alebo rovesníkov) :D

    OdpovědětVymazat
  6. tak to je nádhera! s mojí šikovností by asi mapa zůstala bílá a pocákaná skončila postel se stolem a vše okolo :D ale dost uvažuju, že to risknu...

    OdpovědětVymazat
  7. Je to nádhernej nápad! Možná někdy zkusím, i když to třeba nebude mapa, ale něco jinýho, fakt suepr nápad!!! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  8. to je dokonalé, ty jsi tak úžasně kreativní! :) hrozně se mi to líbí, zarámuješ si to, že jo?

    OdpovědětVymazat