června 29, 2014

First and second shopping in Oxford.


Nakupování v Oxfordu. Každou středu mám dopoledne volné, protože je Flo ve školce už od rána. Než se dostanu domů, počkám na další bus, dojedu tam, nastoupím do busu zpátky a čekám před školkou, protože jinak to nejde, mám v Oxfordu 4 hodiny. To je spoustu času, pokud máte velké obchodní centrum, po kterém se pohybujete, velmi málo pokud jsou obchody roztroušené po celém centru a vy si v těch ulicích nejste zas tak jistí.
Bylo mi řečeno, že byste rádi viděli, co si kupuju.. Takže. Během týdne si sepisuju seznam, co potřebuju. A zatím si převážně kupuju jen to, co potřebuju a stejně vždy utratím většinu výplaty :/ První týden jsem si koupila šampon Herbal Essences (Tesco), sprchový gel Radox (Tesco), gel na holení SatinCare (Poundland), Johnson's cotton buds (Poundland), kapesníčky (Poundland), prostě to co člověk potřebuje k životu. Dále nůžky a tvrdé papíry, abych si ten pokoj mohla nějak zkrášlit :) Niť na pověšení pohledů, kartiček, a taky jsem ji použila na zašití sukně, ano bez jehly :D Velkou challenge pro mě bylo koupit si UK simku, ale zvládla jsem to. Potřebovala jsem si koupit obyčejné legíny na doma a taky tričko s dlouhým rukávem (Primark), protože tu není takové teplo a já jsem zvyklá na tílka :/ Radost jsem si udělala sušenkami za libru a světlými kalhoty (H&M), po kterých toužím už déle. Černé džíny (Primark) a british socks (Primark) je must have.
Další týden jsem zjistila, že toho potřebuju ještě víc, jako třeba houbičky na nádobí! :D Protože tady je jim asi jedno, čím to myjou a ty houbičky byly už v rozkladu :/ Dále také lepicí pásku, papírky na vzkazy a krátké poznámky, abych něco nezapomněla. Papuče a odličovač, to mi tu hodně chybělo. Pinetky (Claire's), protože já husa hloupá jsem si vzala jen jednu, jak jsem mohla?! Novou dobře sedící podprsenku (H&M), další triko s dlouhým rukávem a kraťasy na běhání (Primark). Sušenky (Poundland) už asi budou tradicí, dokud se jich nepřejím a Donutky (Tesco, za 1libru 4) jsem si udělala radost.

Musím se ještě poptat jiných au pairek v Oxfordu, jestli tu není více nějakých obchodních center, protože tohle mi přijde na tak velké město nějak málo :/ Co jste si v poslední době koupili vy? :)

7 komentářů:

  1. Ty obchodní zóny snad všude po UK vypadají podobně :D Každopádně simka se dá někde na netu objednat zdarma :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona byla zdarma, ale 10 liber zřejmě kreditu na ní mám ;)

      Vymazat
  2. Moje zvědavost byla uspokojena :-D ty ponožky žeru, až budeš doma a budeš chtít zavzpomínat koukneš na ponožky a hned se ti vybaví Flo :-D ;-) ty rainbow sušenky mi dělají pěkný chutě ♥ jinak jsi moc pěkně nakoupila aji co se potřeb týče nejvíce mě pobavila pasáž s houbičkami...to jako fakt,...:-D

    OdpovědětVymazat
  3. a kolik stojí ta mikina?! :D Jsem ti měla dát peníze na ni, úplně jsem zapomněla že ji strašně potřebuju jako!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak bych ji asi dovezla domů ty chytrá?! :D taková mikina není žadná malá lehká věc :P Stojí od 13 (tam bych si nebyla jistá pravostí) až do 28 liber cca :)

      Vymazat