července 26, 2015

TRIP : Liverpool part 2/3


Další várka fotek z Liverpoolu. Tentokrát z krásných Albertových doků. Nepršelo. Svítilo sluníčko. Ale foukalo nehorázně! :D Měla jsem pořád vlasy okolo, jak nějaká mýtycká postava.
Z dění okolo. Dneska (v pátek 24.7.) mají holky první prázdninový den. Což pro mě znamená celý den práce. Ale zítra už je víkend, tak to snad zvládnem v pohodě. Těším se. Jedeme v neděli do Manchesteru. A v sobotu nesu do sboru cupcaky, protože jedna slečna má narozeniny. Snad je tedy stihnu upéct. Jsem zvědavá, kdy mě pustí domů. Tahle rodina je obecně moc fajn. Dá se s nimi domluvit a nic tu není nějak striktně dané, ani pracovní hodiny se nedají nějak počítat. Někdy tu ten táta je a starám se o ně já, někdy on. Někdy nevím, kdo se o ně má zrovna starat, tak posedávám okolo a čekám, jestli mě někdo o něco požádá. Je to zvláštní práce to au pairství. Zvláštní je, že pro mě je tohle jen malá zastávka. Jen na pár týdnů bydlím v Anglii u cizí rodiny, pomáhám jim, používám jejich vanu a kuchyň, ale je to jen malá část toho, co za celý život prožiju. Ale to, co se děje kolem mě, je jejich život. To je to co oni přožívají. Přijde mi to bizardní. Nemohla bych mít někoho cizího takhle doma. Chm.
Máme se zatím tak středně. Máme oba práci. Oba nic moc. Nějak tu přežíváme. 20km od sebe.n Jezdíme si na výlety, alespoň, že tak. Do severní Anglie už nikdy nepojedem, tak to tu musíme pořádně prozkoumat. Tak pěknou neděli všem :)






1 komentář:

  1. Doky miluju! Asi mé nejmilejší místo, hlavně když se pořádá nějaká akce... Jinak jak jsem ti psala, že je tady docela teplo, tak se pěkně ochladilo, jsi to přivolala! :D Doufám, že ještě bude hezky než odjedu, jinak budu fakt naštvaná.
    Jinak já si taky nedovedu představit mít cizího člověka doma, asi bych nikdy au-pair nechtěla. :D Ale tak oni jsou v tomhle zřejmě jiní... a jinak hlavu vzhůru, jsi tu jen na chviličku ne? :) Tak si to pořádně užij a nevěš hlavu. Jinak Megabus je fakt hroznej, respektive strašně matoucí :D Proto raději National Express. My jeli s Megabusem do Londýna, měl to být přímý bus, ale stavěl v Manchesteru. Nikdo nám nic neřekl, prostě se autobus zastavil, půlka lidí vylezla, půlka ne, až pak nám došlo, že my co jedem do Londýna musíme přestoupit. :D A zpátky to samý, ale to nám nakonec řekl, že přestupovat nemáme, takže jako... :D

    OdpovědětVymazat