července 16, 2015

Second day in Preston.

 V neděli jsme se se strejdou, který tady bydlí už pár let, vydali do centra města. Není to od našeho bydlení daleko. Bydlíme na konci hlavní ulice. Za 20 minut chůze se dostaneme na druhý konec. Na jednu stranu je blízko Lidl. Na druhou Aldi. Jsou to dva levné supermarkety, kam chodíme nakupovat. Každopádně.. Sháněli jsme všechno. Peřiny nám strejda koupil už den předem, ale museli jsme si koupit hrnky, talíře, hrnce, utěrky, přibory. Všechno co vás napadne, že běžně používáte. O tom už jsem mluvila. Všechno jsme sháněli co nejlevněji a tyhle hrníčky jsou tak pěkné, že si na ně prostě musím udělat místo v kufru při cestě domů! :D
Bydlíme v středně velkém pokoji, kde je postel, skříň, komoda, stoleček, stůl, jedna židle, okno a to je všechno. Máme příštup ke společné kuchyni s ledničkou. Myslím, že si tady žijem celkem pěkně.
Dále jsme v neděli vyplňovali s Fishem přihlášku do pracovní agentury a byl tam takový vtipný test :D koupili jsme si tousty a burákové máslo. V pondělí nás čekala schůzka v agentuře, hledání mé práce a zavolání kvůli pojišťovacímu číslu.









Dneska už je ale čtvrtek 16. července a já jsem zrovna na cestě na jih. Do Londýna. A pak tunelem pod mořem do Francie. A v neděli pojedem na týden do Španělska. Jak můj HF řekl ,,you go on a paid holidays, what is better than that?" Jedeš na placenou dovolenou, co je lepší? No, tak jo.
EDIT: Dovolená byla přesunuta na datum o dva týdny později, kvůli prošlým pasům, ale nepojedu, protože na ten datum máme koupené lístky do Edinburghu. Je to sice jen jeden den, ale zůstanu radši v Prestonu s Fishem. Konečně budu mít opravdové prázdniny, žádné povinnosti, jen si užívat Anglie a léta. Která tady není moc teplé, alespoň se nepečeme :D A v tom týdnu pojedeme s holkama ze sboru (církve) do Lake District, což je obrovský národní park na severu Anglie. Těším se.

1 komentář: