září 30, 2012

DIY : Grape cake


Recept na buchtu s hroznovým vínem. Mám ho ze svého pečícího kalendáře, je už skoro konec roku a já se pokusila teprve o dva recepty, musím to napravit. Je tam toho ještě spousta zajímavého.
Potřebujeme: 100 g mletých mandlí, 300 g hroznového vína bez pecek, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, vanilkový cukr, 2 vejce, 80 ml sladké smetany, 40 g hladké mouky, půl lžičky prášku do pečiva, máslo na vymazání formiček
Postupujeme: Víno omyjeme, necháme okapat. Máslem vytřeme 4 zapékací misky o objemu 200-250 ml (nebo velkou mísu), vysypeme je vanilkovým cukrem. Rozdělíme do nich hroznové víno. Do pěny utřeme moučkový cukr, máslo a žloutky. Do pěny vmícháme mleté mandle, vlažnou smetanu a hladkou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme do misek (maximálně do dvou třetin, nabude), vložíme do předehřáté trouby a zvolna (cca 150°C) pečeme 30-40 minut. Necháme vychladnou, opatrně vyklopíme z misek, ozdobíme šlehačkou a čerstvými hrozny.

2 komentáře: