října 20, 2013

Live healthy.

Pij vodu. Ze sladkých a ochucených nápojů se nejdříve musí v těle vyloučit ostatní látky a to velmi zpomaluje trávení a může zapříčiňovat ukládaní přebytečných tuků. Vlažná voda se dostane rychle do krve, tu pročisťuje. Každý doušek vody, který vypiješ, je pro tvůj organizmus jako vnitřní sprcha.
Dobře jez. Nejdůležitějším jídlem je snídaně, organizmus potřebuje načerpat energii na celý den a tu těžko získá z jednoho rohlíku s máslem. Je třeba vyvážit přiděl různého druhu potravin. Jezením luštěnin, obilovin, ovoce a zeleniny poskytuješ svému organizmu dostatek bílkovin, tuků, vlákniny a všech ostatních potřebných látek. Správným stravováním zabraňuješ vzniku různých onemocnění.

Cvič a běhej. Fyzická aktivita ovlivňuje lepší zdraví, delší život a podporuje životní elán. Cvičením posiluješ srdce, kosti a svaly, cítíš se lépe kvůli vylučování endorfínů, které způsobují pocit blaženosti, lépe zvládáš stres a zlepšuje se ti krevní oběh, což se projevuje pohotovějším myšlením a lepším spánkem.
Hodně spi. Odpočinek umožňuje tělu se zregenerovat. Dochází k vylučování odpadních látek, doplňují se zásoby různých enzymů, dochází taky k obnově životní síly. Odpočinek posiluje imunitní systém, pomáhá při překonávání stresu a emocionálních traumat. 
(čerpáno ze skvělé knížky Síla zdraví - H.Diehl, A. Ludingtonová a P.Pribiš)

3 komentáře:

  1. Právě si říkam, že bych měla trošku zhubnout. Díky za tipy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosimtě, hubnout. Spíš tak celkově se starat pěkně o svoje tělo ;) ale pokud chceš zhubnout, tak je důležité hlavně hodně pít vody, pak se ti v těle ukládá jenom to co má a né přebytečný tuk a cukr ;) dobře to pročišťuje.

      Vymazat
  2. Pravda pravda:)) já jen kromě běhání dělám radši jiné sporty:)) ale prostě takhle žít by měl každý:) podle mě se pak i duševně člověk cítí mnohem líp:))

    OdpovědětVymazat