října 17, 2012

DIY : Scarf made from sweater


Měla jsem sice na dnešek připravený článek s outfitem, který mi vybral můj chlapec (joo, okopírovala jsem to od své sestry, ale co, ona je prostě skvělá :P), ale zapoměla jsem ještě něco k tomu vyfotit. A tak tedy slíbené diy o tom, jak si vyrobit šálu ze svetru. Myslela jsem si, že to bude jednodušší než to bylo. Zvlášť, když jsem se do toho úplně zamotala a ztratila se v tom, co je rub a co líc :D
Doporučuji: Nevybírejte si příliš tlustý svetr, ten stroj to možná neutáhne.
Potřebujeme: starý svetr, nůžky, špendlíky, šicí stroj
Postupujeme: Ustřihneme rukávy. Odstřihneme od sebe přední a zadní část. Ustřihneme část s výstřihem. Převrátime na rub a položíme obě části přesně na sebe. Našpendlíme po jednom kraji, přešijeme (rovným nejkratším stehem). Rozděláme a na délku přeložíme na půl. Přešijeme tak, aby vzniklo něco jako ,,tunel" (pozor, ať jsou všechny sešité části na rubu). Zjistíme, že je to moc krátké a rozhodneme se přidat jeden rukáv. Odstřihneme od něho zúženou část, přišijete k jednomu konci ,,tunelu". Když budete přišívat druhý konec, nechte si kousek nezašitý a tím protáhněte celou šálu - tak se otočí na líc. Potom díru zašijte.
Použítí: Šálu můžete použít proti zimě nebo i jen jako doplněk.


8 komentářů:

  1. dneska jsem si taky udělala šálu ze svetru!:D ale tak trošku jinak, ze starého roláku jsem prostě jen odstřihla ten límec, DIY forever:D:) máš to fakt boží:)

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to úžasně, škoda, že jsem tak hrozně nešikovná :D

    OdpovědětVymazat
  3. Luto by mi bolo toho svetrika :) Ale inač dobry napad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to asi ano, ale já vím, že ho vůbec nenosím, a tak ho radši předělám a nosím ho furt! :D

      Vymazat
  4. Ty máš ale krásně vlasy, Dánuško :-)

    OdpovědětVymazat