října 28, 2012

DIY: Cereals


Dnes jsem se naučila udělat si vlastní granolu. Nevím, jaký je rozdíl mezi granolou a müsli, ale to nevadí. Hrozně mi to chutná, a tak jsem tu s receptem, aby jste si i vy mohli takovou granolu udělat. Výborné k snídani.

Potřebujeme: (nezáleží na přesném množství, všechno se stejně smíchá dohromady a dávejte množství podle chuti)
1 sáček ovesných vloček, 125 g kokosu, rozpuštěný zbytek marmelády/rozmixovaný kompot/džus, 3 lžíce oleje, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru krystal, 4 lžíce medu, různé oříšky a semínka (lískové oříšíky, mandle, slunečnicová semínka, rozinky..)
Postupujeme: Do vyššího plechu nalijeme olej. Vysepeme vločky, přidáme kokos, marmeládu/kompot/džus, oba druhy cukru a promícháme. Polijeme medem a znovu promícháme. Pečeme v troubě na cca 150°C (spíše vysušujeme) cca 40-60minut do zlatožluta, nesmí zhnědnout. Po vytažení přídéme oříšky, rozinky, semínka.
Typ: Můžeme jíst s mlékem, jogurtem, ovocem,..

7 komentářů:

  1. Milujuuuuuuuuuuu, a s těma banánama ještě.. mhmmmmm <3

    OdpovědětVymazat
  2. z müsli mě vždycky neuvěřitelně bolí zuby, stačili mi jen ty obrázky a už mi je špatně:D ..krásný nový design blogu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju. ty kupované jsou hrozně tvrdé, to mě taky rozčiluje a ani mi to nepřijde, jako vločky :/ ale když si to uděláš doma, je to měkkčí a lepší ;)

      Vymazat
  3. to vypadá skvěle, a na kolik porcí ti tohle množství tak vystačí? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vůbec nevím kolik by to tak mohlo být :D ale je toho fakt hodně.

      Vymazat